Home Info Dealers & Toebehoren

Dealers & Toebehoren

Dealers & Toebehoren

De aanschaf van een camper, het kopen van uitrusting zoals stoelen en tafels, het onderhoud.  Een overzicht van nuttige adressen.

Dealers

Toebehoren

Weegbrug

Met een camper moet je op je gewicht letten!  Niet je persoonlijke massa, maar wel die van je camper.  Heel wat motorhomes, zoals de onze, zijn technisch gekeurd op 3.500 kg.  Dat gewicht mag je dus niet overschrijden, alhoewel de meeste moderne onderbouwen perfect in staat zijn om meer dan 4 ton te dragen.

Af en toe je rollende vakantiehuis wegen kan dus erg nuttig zijn.  Ik ontdekte eerder per ongeluk een weegbrug die steeds toegankelijk is in Kortrijk.

Je betaalt 3 EUR per weging, zorg wel dat je gepaste munten bij hebt want het apparaat geeft geen wisselgeld.  De deur van het kantoortje is het eerste aan je rechterzijde als je de parking oprijdt, de weegbrug bevindt zich aan de linker zijde.

Hier is de GPS locatie: N 50.811607,  E 3.243091.  Op Google street view zie je op het ogenblik dat ik dit schrijf een onafgewerkt gebouw met nog braakliggend terrein waar zich de parking met de weegbrug bevindt.

Er is goede signalisatie aangebracht.

Adres: Dumolinlaan 11, 8500 Kortrijk.