Home Camperreizen Camperreizen 2014 Moezel – Duitsland

Moezel – Duitsland

 8-11 november 2014

Deze 4 daagse reis was een aangename kennismaking met de Moezelvallei en de vele mogelijkheden voor campervakanties.

Na het oppikken van onze gehuurde camper vertrokken we naar onze eerste overnachtingsplaats: Nisramont.

Dag 1: Kortrijk – Nisramont

 

Er stond één camper op de site bij onze aankomst.  Erg rustig dus.  Dit is een plaats waar we zeker nog willen terug koment!

‘s Morgens hebben we de tijd genomen voor een wandeling aan de barrage met Milo.

Dag 2: Nisramont – St. Aldegund

Cochem

Onze eerste echte halte was in Cochem.  We vonden vrij gemakkelijk een geschikte parkeerplaats aan op de rechter oever met het centrum op wandelafstand.

Het was net ‘Federweissenfest’ met de nodige kraampjes die voor een gezelige sfeer zorgden.

Federweisser is een wijn die wordt gemaakt als de druivenmost nog niet volledig is vergegist. Hierdoor blijven er natuurlijk suikers aanwezig in de drank en de smaak is dan ook nog lekker zoet. Als de druivenmost aan het einde van de gisting in een rustiger periode is gekomen, kan de most als Federweisser worden afgevuld. In Rheingau laat men de wijn geheel uitgisten. Het is een drank met veel vitamine B. Wordt in de Elzas Neuer Süsser genoemd, in de rest van Frankrijk: bourru.

Eerlijk gezegd kon die Federweisser ons maar matig bekoren.  Mogelijk omdat we daarvoor al enkele glaasjes lekkere moezelwijn hadden genoten.

Na het bezoek van Cochem was het hoog tijd om onze volgende standplaats op te zoeken.

St. Aldegund

Mooie standplaats vlak bij de Moezel.  We hadden gezelschap van een 4-tal collega’s.  Rustig dus.

Op zondag morgen de eerste les in camperkunde: zorg steeds voor voldoende mondvoorraad.  Zeker als je op zondag en dan nog tijdens het novemberverlof in Duitsland reist.  Probeer maar is een bakker te vinden!

Dag 3: St.Aldegund – Zeltingen-Rachtig

Rustig cruisen verder stroomafwaarts vandaag.

Zell

Omdat we in St.Aldegund nergens de mogelijkheid hadden om de nodige hongerstillers aan te schaffen zijn we gestopt in het eerste ‘grotere’ centrum.  De eerste hulp bij grote honger werd geboden door een tankstation.

Verder moesten we tot 13u wachten voor er een bakker opende.  Een brood?  Dat dacht je maar!  Het werden dus koffiekoeken!

Maar dit stadje is zonder meer een stop waard!  Een leuke wandelstraat met de nodige winkeltjes, ruime parkeerplaats voor de camper en de nodige voorzieningen om dorstigen te laven.

Traben-Trarbach

Het grootste deel van de dag gaat op in het bezoek van Traben-Trarbach.

We parkeren onze wagen op de rechter oever van de Moezel, in Traben dus.  Die gemeente is het ‘moderne’ centrum en niet echt toeristisch.

Na een korte wandeling over de brug bereiken we Trarbach op de linker oever.  Dit is het oudere centrum.  We blijven een beetje op onze honger zitten, letterlijk en figuurlijk.  Vele handelszaken zijn in het weekend gesloten en al bij al hadden we er meer van verwacht.

Zeltingen-Rachtig

Onze overnachtingsplaats.  In de meeste camperguides ga je deze standplaats niet vinden, maar ze wordt begin mei 2015 heropend.  Wij hebben ‘gedoogd’ overnacht naast de brug.  Vroeg wakker dus omwille van de bussen die naast ons op de brug voorbij denderden.

Maar voor de rest best een leuk plaatsje!

Een tip: ga iets eten in het ‘Weinhotel Sankt Stephanus’.  Je kan er terecht in de kelder.  Erg gezellig, bijzonder lekker en voor de prijs hoef je het zeker niet te laten!

Dag 4: Zeltingen-Rachtig – Brauneberg

Vandaag staat Bernkastel op het programma.  De verwachtingen zijn hoog!

Bernkastel

Dit stadje heeft ons zonder meer gecharmeert. Je kan er lekker kuieren door het oude stadsgedeelte op de linker oever.  Je camper kan je kwijt op de voorbehouden plaatsen op de rechter oever (betalend).

Je zoekt er wat vergeefs naar een bakker of beenhouwer, maar als wijn eten en drinken tegelijk is ga je geen honger of dorst moeten lijden.

Brauneberg

Het dorpje zelf stelt niet veel voor, maar de camperplaats is schitterend gelegen.  Prachtig zicht op de Moezel, vlakbij een winkel waar de verse broodjes ’s ochtends liggen te wachten, mooi onderhouden en veel mogelijjkheden om van daaruit met de fiets de omgeving te verkennen.  Ik verkende de omgeving met Milo, en die was er ook opgetogen over!

Dag 5: Brauneberg – Kortrijk

Omdat we nu éénmaal toch in de buurt waren (nou ja…) besloten we een ommetje te maken via Monschau.

Monschau

Erg toeristisch, maar ook erg mooi!  Niet alleen het stadje is de moeite meer dan waard.  De aanrijroute is zonder meer schitterend.  Tijdens dit novemberweekend zag je al de voorbereidingen voor de kerstdagen: dit moet een topper zijn!

We komen hier zeker nog eens terug.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.