Home Blog Amsterdam – eindelijk

Amsterdam – eindelijk

door Edy 06/05/2016
Amsterdam – eindelijk

Het valt moeilijk te geloven, maar gisteren zijn we eindelijk in Amsterdam geraakt met onze Enterprise.  Maar wie dacht dat het zonder problemen zou zijn gegaan heeft het … helemaal fout!

Het begon bij aankomst bij Amsterdam City Camp, de camperplaats die we oorspronkelijk hadden voorzien.  Volzet!  Ze lieten ons daar weten dat er bij Gaasper Camping Amsterdam nog wel plaats zou zijn.  Aangezien ik over deze camping eerder al heel positieve dingen had gelezen werd er niet getwijfeld.  Twintig minuutjes later kwamen we op de camping aan.  Heel efficiënt werden we naar een erg mooi plaatsje (zijn er andere op deze camping?) geleid.

Dan, als een donderslag bij heldere hemel (en dat is vrijwel letterlijk te nemen) stelden we vast dat de Truma gasdrukregelaar lekte.  Gedaan dus met koffie zetten, geen warm water maar vooral ook geen koelkast aangezien we geen aansluiting hadden op het elektriciteitsnet.

Na lang overwegen besloten we dan maar om de vakantie verder te zetten en voor de rest van de dagen hier ‘uit’ te eten.  Gisteren was een vrije dag in België en het was dus niet mogelijk de dealer te bereiken.

De namiddag en avond werden gevuld met een bezoek aan Amsterdam.  Ook dat bleek niet zonder problemen te gaan, want één van de kaartjes die we op de camping hadden gekocht om de metro naar ‘de city’ te nemen bleek niet te werken.  We kochten in het station een nieuwe kaart en in Amsterdam werd het defecte kaartje prompt terugbetaald.

Vandaag begon met een telefoontje naar Vanomobil.  Dat beloofden ze even uit te kijken naar een dealer die de defecte Truma zou kunnen vervangen.  Daarna gingen we zalig ontbijten in het restaurant van de camping.  Lekker ei met spek, super croissants en geurige koffie.  Dat alles werd geserveerd aan een tafel die lekker in het zonnetje stond.

Een beetje opzoekwerk van onszelf leidde ons vervolgens naar Stijkel Campers in Harderwijk.  Zij hadden het nodige stuk in voorraad.  Na nog even overleg met Vanomobil zou er wel kunnen geregeld worden dat alles onder garantie zou worden geregeld.

Rond half twaalf bereikten we Stijkel Campers.  Wat een service kregen we daar!  Na een telefoontje naar Adria Nederland kon alles onder garantie geregeld worden.  Ik verving de Truma zelf, maar zelfs dan bleek de koelkast niet aan te slaan.  Iemand van de firma heeft ons dan verder geholpen tot de zaak opgelost was.  Allemaal voor niks.

Nu hebben we de tafel buiten staan, hebben lekker een visje op de barbecue gelegd, een flesje rosé gekraakt en plannen we nog een avondbezoek aan Amsterdam.

Het leven kan leuk zijn!

Dit vind je misschien ook leuk

2 reacties

pierre 01/03/2017 - 14:07

Heb voorlopig alleen het verhaal van Amsterdam eindelijk gelezen… jullie zijn mij aan het nadoen, of wat .😊? Bij ons is zulke pech heel normaal… nog vele mooie reizen. !!!

Reply
Edy 04/03/2017 - 16:41

Jammer te moeten horen dat jullie zoveel pech blijken te hebben. Doorgaans lukt het ons om zonder te veel problemen door België en buurlanden te trekken. Uiteraard is ‘camperen’ steeds weer een leerproces waarbij je leert van kleine problemen op te lossen.
We wensen jullie alvast veel zorgeloze reizen toe!

Reply

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.